• Weforsea richt zich voornamelijk, mede vanwege onze ervaring en expertise, op maritieme- en visserij (gerelateerde) projecten. Hierbij willen we ervoor zorgen dat goede ideeën snel en duurzaam gerealiseerd kunnen worden.

    Louwe Post, directeur Weforsea

  • 'Cultuuromslag nodig bij financieren MKB'

    Klaas Knot, directeur DNB (okt, 2016)

  • In de eerste helft van 2016; 86 miljoen opgehaald middels crowdfunding voor 2.700 projecten en ondernemingen.

    Douwe & Koren, Crowdfunding Agency (juli 2016)

Nieuws

Weforsea in het nieuws (Scheepvaartkrant)

Op Louwe Post | sep 21, 2018
Deze week is er een artikel over Weforsea verschenen in de Scheepvaartkrant (www.scheepvaartkrant.nl).
Weforsea is deelnemer in Urk Maritime (www.urkmartime.nl) en elke keer wordt in de Scheepvaartkrant een partner in de schijnwerpers gezet. Deze keer viel ons de eer ten deel. 'Weforsea; Extra kansen voor investeerders en ondernemers "

artikel scheepsvaartkrant sept 2018 weforsea urk maritiem

" Urk ademt zee tot op het bot! Het vissersleven zit de Urkers vanuit een lange traditie in de genen - ze zijn er finaal mee vergroeid. Niet gek dat de hardwerkende inwoners beschikken over opmerkelijke maritieme kwaliteiten. Het duizend jaar oude vissersdorp aan de voormalige Zuiderzee is met gepaste trots hét maritieme centrum van West Europa. De keus aan bedrijven en dienstverleners op het vlak van scheepsbouw en maritieme is op z’n minst royaal te noemen: Cascobouwers, schilders, timmerbedrijven, installatiebedrijven, elektrotechniek, survey en crewing, communicatie en ICT - let wel: in alle soorten en maten! Het geheim… Urk Maritime is hét samenwerkingsverband van al deze nautisch specialisten. " (Bron: Urk Martime)

Promo Weforsea CrowdfundingOver Weforsea

Weforsea biedt, in samenwerking met haar partner Crowdpartners B.V., een platform voor kapitaal, waar investeerders en kapitaalvragers elkaar ontmoeten. Hierbij richten we ons voornamelijk, mede vanwege onze achtergrond ervaring en expertise, op maritieme- en visserij gerelateerde projecten.

We noemen dit ook wel ‘blauw’ gerelateerde projecten. We willen ervoor zorgen dat goede levensvatbare en duurzame ideeën snel gefund en daardoor gerealiseerd kunnen worden.


foto pand

Over Crowdfunding

Crowdfunding is een alternatieve wijze om een project te financieren. Om een project te financieren gaan ondernemers in de meeste gevallen naar de bank om een kredietaanvraag te doen en zo startkapitaal te verkrijgen. Crowdfunding verloopt echter zonder financiële intermediairs, maar zorgt voor direct contact tussen investeerders en ondernemers. Investeerders zijn dan consumenten of bedrijven die hun spaargeld voor een hogere rente willen investeren in bedrijven. Kapitaalvragers zijn bedrijven die kapitaal zoeken voor hun bedrijf of project.


member of
Crowdpartners

Urk Maritime

Bedrijvenkring Urk