Terug naar Partneroverzicht

SamenLeven

SamenLeven is een coöperatie die tot doel heeft ZZP-ers en kleine ondernemers een inkomensvoorziening voor later op te bouwen. Dit doen wij door kapitaal te investeren in gezamenlijk gekozen doelen. Daarmee kunnen de leden later voorzien in hun basisbehoeften, zoals wonen, zorg, voedsel en energie.

Wat maakt SamenLeven bijzonder?

  • We investeren in regio’s en locale circulaire economie;
  • We zorgen voor duurzame economische groei;
  • De investeringen gaan naar door ons geselecteerde bedrijven, zorginstellingen, woonvoorzieningen en energiebronnen;
  • We bepalen samen hoe we dit doen en we spreken elkaar erop aan als we ons niet aan onze afspraken houden;
  • Naast een inkomensvoorziening nu, bieden we over enige tijd ook een collectieve voorziening aan voor arbeidsongeschiktheid en overlijden.

 


Geen pensioen, wel een inkomensvoorziening voor later

Wij bieden elkaar geen pensioen, want de wettelijke regels die daarvoor van toepassing zijn, zijn voor ondernemers niet flexibel genoeg. Wat wij elkaar wel bieden is meer zekerheid over de aanwezigheid van basisvoorzieningen, zoals wonen, energie, voedsel en zorg voor later. Door je aan te sluiten bij SamenLeven weet je niet alleen zeker dat je die later ook in voldoende mate zult hebben, maar ook nu.

Hoe SamenLeven werkt

Je bepaalt zelf hoeveel geld je opzij wilt leggen voor later. Jij bepaalt zelf in welke doelen je investeert en welke basisvoorzieningen je daarmee wilt bereiken. Je kunt op ons platform uitrekenen hoeveel je daarvoor nu opzij moet zetten. Vervolgens investeer je iedere maand automatisch, zodat je er geen omkijken naar hebt.

Interesse of vragen?

Wij helpen je graag, je kunt contact opnemen met Arnoud Ringelberg via 020 626 50 62 of per e-mail via info@samenleven-rivierenland.nl.
Samenleven logo